Den första nya spårvagnen för tyska Duisburg har levererats

Varje ny spårvagn kan ta 200 passagerare. Foto:DVG

Den första nya spårvagnen anlände nyligen till Grunewald-depån. Den första av två pre-serie fordon som kollektivtrafikbolaget Duisburger Verkehrsgesellschaft AG (DVG) nu kommer att sätta i trafik.

De omfattande provkörningar med dessa förseriefordon i hela operationsområdet blir nu nödvändigt så att spårvagnarna får godkännande för passagerardrift. Troligtvis under sommaren 2021, när den successiva leveransen av seriefordon börjar, kommer även passagerarna att kunna övertyga sig om de nya tågen i daglig användning.

Ljusare, rymligare och åtkomligare

Spårvagnarna är 34 meter långa och 2,30 meter breda. De har en ljus och rymlig interiör med stora fönster. Det finns plats för 200 passagerare i varje spårvagn. Stående hjälpmedel finns att luta sig på, hopfällbara säten och ramper gör det lättare för passagerare med begränsad rörlighet att stiga av och på.

Spårvagnarna har fem yttre svängbara skjutdörrar på vardera sidan, eftersom de redan finns i DVGs spårvagnar idag.

Dörrarna leder in i ett stort entréområde som gör det möjligt för passagerare att byta snabbt vid hållplatserna, eftersom breda gångar ger mer utrymme för av- och påstigning.