" Stimulera ekonomin genom investeringar i järnväg"

Svenska folkpartiets vice ordförande Henrik Wickström anser att den finländska riksdagen ska bevilja de 275 miljoner euro som Trafikledsverket uppskattar att behövs för att förverkliga staden Esbos stadsbana. Foto: Svenska Folkpartiet i Finland.

Finländska Svenska folkpartiets vice ordförande Henrik Wickström säger i ett pressmeddelande att investeringar i infrastruktur är ett bra sätt att stimulera ekonomin och skapa tillväxt.

Denna finlandssvenska politiker lyfter specifikt fram Esbostadsbanan väster om Helsingfors. Ingåpolitikern anser att järnvägsinvesteringen skulle gynna de västnyländska kommunerna i sydvästra Finland samtidigt som han ser den som en klimatgärning.

– Genom att bygga Esbostadsbanan kunde man öka kapaciteten på kustbanan betydligt, vilket skulle stödja utvecklandet av hela södra Finland, säger Wickström i ett pressmeddelande, som har publicerats av nyhetssajten Svenska Yle.

Planeringen är gjord och nu hoppas Wickström att riksdagen ska bevilja de 275 miljoner euro som Trafikledsverket uppskattar att behövs för att förverkliga projektet.

Esbostadsbanan är också en del av projektet att bygga en snabbare tågförbindelse mellan Åbo och Helsingfors.