Kraków utökar Stadlers spårvagnsorder

Leveransen är planerad till mitten av 2023. Stadler säger att de nya spårvagnarna, som produceras för närvarande, kommer att vara en vidareutveckling av Tango Kraków Lajkonik-serien. Foto: Stadler

Polska kollektivtrafikoperatören MPK Kraków har utökat antalet beställda spårvagnar av typ Tango LRV enligt ett ramavtal värt cirka 123,5 miljoner dollar. Det nya avtalet tecknades den 29 april.

I januari 2018 tilldelade MPK Kraków en order på 75,4 miljoner dollar till det tjeckiska företaget Solaris, och den polska tillverkaren av rullande materiel, Stadler, om leverans av 35 spårvagnar med en option för ytterligare 15 fordon.

I april 2019 lanserade MPK Kraków ett nytt anbud på upp till 60 spårvagnar (LVR) och i september samma år var Stadler den enda anbudsgivaren med ett erbjudande. Stadler säger att i kombination med den tidigare beställningen kommer företaget nu att leverera upp till 110 spårvagnar.

Enligt det nya ramavtalet kommer Stadler att leverera 60 stycken spårvagnar med lågt golv av typ Tango Kraków Lajkonik II

Dessa luftkonditionerade LRV-fordonen med tre sektioner har fyra boggier. Dörröppningarna är 1,4 meter breda för att underlätta snabb på- och avstigning och fordonets framsida är utformad för att skydda fotgängare.