Kinas första tåg med postpaket till Litauen öppnade en ny logistikkanal

Första tåget med postpaket från Kina till Europa anlände till Litauen. Foto: China.org

- Genom det första kinesiska posttågets ankomst till Litauiska huvudstaden Vilnius nyligen öppnades en ny pålitlig och effektiv logistikkanal mellan Europa och Kina, sade den litauiska transport- och kommunikationsministern Jaroslav Narkevic inför journalister.

I ett brev till den kinesiska ambassadören i Litauen Shen Zhifei uttryckte Litauens transportminister sin uppskattning om den framgångsrika transporten, berättade Narkevic, som tillade att ”järnvägslogistiken kommer att skapa ny drivkraft för ytterligare förstärkning av ett mångsidigt partnerskap mellan Litauen och Kina.”

Tåget med beteckningen "China Post" CR Express avgick från kinesiska kommunen Chongqing den 3 april, kom fram den 12 april till Vilnius, laddat med välbehövliga medicinska förnödenheter och 42 TEU  tunga containrar innehållande bland annat postpaket. En del av godset vidarebefordrades senare till andra europeiska länder.

Lanserad av kinesiska kommunen Chongqing är tåget det första i sitt slag till Litauen. Järnvägsservicen syftar till att möta den ökande efterfrågan på internationella paketleveranser mitt i COVID-19-pandemin.