Calgary beställde ytterligare 15 spårvagnar från Siemens

Galgarys nya spårvagnar kommer att byggas på Siemens anläggning i amerikanska staden Sacramento. Foto: Siemens

Siemens har mottagit en order om leverans av ytterligare 15 spårvagnar av typ "Mask" S200 LRV. Galgary fortsätter att modernisera stadens spårvagnsflotta och ersätter därmed de Siemenstillverkade U2-fordon som har varit i drift i nästan 40 år.

Spårvagnarna är specialdesignade för Calgarys höga plattformar och kommer att fortsätta att ha den exklusiva Calgary- stilen, som av beställarna anses påminna om ishockeyspelarens ansiktsmask.

Siemens har levererat mer än 260 spårvagnar till Calgarys linjenät under de senaste fyra decennierna.

Calgarys S200 LRV, som färdas med en maximal driftshastighet på 80 km/h, har plats för totalt 247 passagerare, därav 60 sittplatser. Vagnarna har också två rullstolsutrymmen och två så kallade multifunktionsutrymmen. Fordonen bedrivs med hjälp av fyra 145 kW dragmotorer.

Kollektivtrafikföretaget Calgary Transit tilldelade Siemens ursprungligen ett kontrakt på 201,6 miljoner kanadensiska dollar i september 2013 för leverans av 63 spårvagnar av typ S200, för att möjliggöra införandet av fyrvagnsdrift.

Dessutom vill man byta ut de äldsta U2-fordonen, som staden använde sedan 1981. Den föregående rekvisitionen, som bestod av ytterligare sex spårvagnar av typ S200 LRV, undertecknades under 2017.