Progress Rail levererar 38 lok till Etihad Rail

De nya loken kommer att utformas för att motstå de höga temperaturerna och luftfuktigheten vid Persiska viken. Foto: Progress Rail

Etihad Rail har gett Progress Rail i uppdrag att designa, tillverka, testa och leverera 38 EMD-lok, vilket markerar en stor utökning med tanke på de sju lok som för närvarande är i drift i Förenade Arabemiraten (UAE).

Den nya flottan kommer att utformas för att motstå de höga temperaturerna och luftfuktigheten vid persiska viken och kommer att vara utrustad med ett modernt luftreningssystem som filtrerar sand från luftintaget och utrustning för pulsrengöring, vilket säkerställer effektiv drift i ökenområden.

Dessa 3,35 megawatt starka lok har teknik som reducerar koldioxidutsläppen med 70 procent. Loken är utformade för att transportera upp till 100 vagnar och de ersätter 5600 lastbilstransporter per dag.

Kontraktet undertecknades av Shadi Malak, VD för Etihad Rail, och Ramzi Imad, Progress Rails regionala chef för internationell försäljning i Nordafrika och Mellanöstern. Undertecknandet genomfördes i närvaro av Etihad Rails