DB avtäckte första moderniserade Kiss-dubbeldäckaren

Första ombyggda och moderniserade tåget av typ Kiss presenterades nyligen på Berlins centralstation. Foto: DB

Den första moderniserade Stadler-byggda dubbeldäckaren av typ Kiss, som hade beställts av Deutsche Bahn, presenterades nyligen formellt vid Berlin centralstation av chefen för DB:s avdelning för passagerartrafik, Berthold Huber.

Tåget var det första av de 17 Stadler-byggda ombyggda EMU-klass 4110 dubbeldäckare, som levereras av företaget Westbahn AG.

Den första omgången av Kiss-fordon övergavs för leverans i samband med tidtabellförändringen den 15 december 2019, vilket gjorde att enheterna kunde saneras och levereras innan de anslöts till DB-flottan.

Dubbeldäckartågen, som har fyra vagnar kommer att erbjuda 300 sittplatser, tillsammans med rullstolsutrymmen och med en tillgänglig toalett, bagageförvaring och plats för upp till åtta cyklar.

Dubbeldäckarna har utrustats med ett modernt passagerarinformationssystem, elektroniska reservationsskyltar och Wi-Fi ombord. Drycker och tilltugg finns tillgängliga på två resekaféer.

De första åtta enheterna är redo för passagerarservice från och med 8 mars och de kommer att trafikera längs en ny intercitylinje som ansluter städerna Rostock, Berlin och Dresden varannan timme.