Newag levererar pendeltåg av typ Impuls 2 till Lublin

Newags Impuls på stationen i Wrocław. Foto: Wikipedia, Kredit: Pudelek, Marcin Szala

Newag och polska provinsen Lublin tecknade nyligen ett avtal om leverans av åtta stycken pendeltåg av typ Impuls 2, vardera med två vagnar, för 37,9 miljoner dollar, med förväntad leverans i december 2021.

Newag ger en kvalitetsgaranti under fem år och fyra månader.

Pendeltågen kommer att kunna transportera 196 passagerare, inklusive 105 sittande, och komma upp till hastigheter runt 160 km/h.

Fordonen är utrustade med Wi-Fi, luftkonditionering, eluttag och USB-portar. Funktioner som i form av hiss för rullstolar och en rymlig interiördesign förbättrar tillgängligheten för passagerare med begränsad rörlighet. Det kommer också att finnas utrymme för transport av cyklar.

Impuls 2-tågen kommer att vara utrustade med teknik som räknar antalet passagerare, teknik för inre övervakning och ett passagerarinformationssystem.

Fem av företaget Griffins elektriskt drivna lok framställda av Newag startade dessutom ETCS-testning på linjen Nowy Sącz - Legnica - Bolesławiec den 8 december. Efter fabrikens godkännande kommer de att levereras till PKP Intercity, som har beställt 30 nya elektriska lok.

Loken kan hantera både person- och godstrafik med en hastighet på upp till 160 km/h.