Bombardier demonstrerar integrerade transport-lösningar

Bombardier visar upp integrerade transportlösningar inom en mängd områden på världens största järnvägsmässa Innotrans.

 Under temat ‘The Evolution of Mobility’ presenterar Bombardier avancerade höghastighetståg och signalsystem samt transportlösningar för städer och regioner av alla slag.

- Varje stad och region är unik och därför erbjuder våra transportlösningar flexibilitet och stora möjligheter till lokal anpassning. Tillsammans med hög innovationsgrad och lång global erfarenhet ger det våra kunder branschens lägsta livscykelkostnader, säger Lutz Bertling, verkställande direktör för Bombardier Transportation.

På InnoTrans presenterar Bombardier system för att klara de tre viktigaste utmaningarna inom mobilitet - kapacitet, effektivitet och urbana flöden.

Inom kapacitet finns på plats Bombardier V300 Zefiro  – ett höghastighetståg med inspirerande formgivning och dubbelt så hög kapacitet som världens största trafikflygplan. Ett annat exempel är det kapacitetsstarka regionaltåget Bombardier Omneo med två våningar och bred vagnkorg.   

När det gäller effektivitet presenterar Bombardier tågledningssystem för fjärrtrafik, regionaltrafik, gruvindustri och andra applikationer. Här märks också Traxx-lok med förmåga att trafikera både elektrifierade och icke elektrifierade sträckor, vilket minskar användningen av dieseldrivna växellok.

Under begreppet urbana flöden presenteras Bombardier Innovia automatbanesystem och Bombardier Primove drivsystem för innovativ eldrift av bussar. På utställningsspåren finns även en spårvagn Bombardier Flexity  2 som är klar för leverans till belgiska operatören De Lijn. Med 48 eleganta och rymliga låggolvsspårvagnar kommer De Lijn att markant öka kapaciteten på och attraktiviteten hos spårvagnsnäten i Gent och Antwerpen.