Tangier - Kénitra-linjen uppfyller alla förväntningar

Tåget som färdas på den marokkanska 323 kilometer långa höghastighetslingen kallas Al-Boraq. Tåget, som levererades av Alstom, är första i sitt slag på den afrikanska kontinenten, Foto: Wikiwand, kredit: ONCF

Det krävdes en avsevärd internationell ansträngning med franskt stöd, men nu har Marocko framgångsrikt etablerat Afrikas första sträcka för höghastighetståg.

Cirka 6800 avgångar med drygt 2,5 miljoner passagerare har genomförts sedan linjen öppnades av kung Mohammed VI av Marocko och den franska presidenten, Emmanuel Macron.

Nästan ett år efter öppnandet av Afrikas första höghastighetslinje meddelade tågoperatören Moroccan National Railways (ONCF) att den har uppnått trafiknivåer helt i världsklass.

Den första 183 kilometer långa linjen som förbinder Tanger vid Gibraltarsundet och staden Kénitra, norr om huvudstaden Rabat, öppnades den 15 november 2018.

Enligt beräkningar i oktober i år visar proven hög punktlighet, mätt med tåg som anlände två minuter inom den planerade tiden. Punktligheten för sträckan låg på 96 procent. Passagerarnas tillfredsställelse när det gäller komforten under resan ligger också på höga 92 procent.

Konstruktion av ett höghastighetsnätverk för att minska restiderna mellan större centra i Marocko rekommenderades först 2006, och ett Memorandum of Understanding (MoU) undertecknades mellan Marocko och Frankrike 2007, vilket ledde till att den franska tågoperatören, SNCF, intog en viktig roll vid utveckling, planering, konstruktion och drift av projektet.

Den första fasen av linjenätet omfattade byggandet av linjen Tanger – Kénitra, som kompletterades sedan med modernisering av den befintliga linjen Kénitra - Rabat – Casablanca. Allt detta minskade resetiden Tanger - Casablanca från 4 timmar 45 min till endast 2 timmar.