Snälltåget köper in ytterligare tio liggvagnar

Snälltåget sätter in fler avgångar med nattåget Malmö - Berlin 2020. Foto: Snälltåget

Under 2020 utökar Snälltåget antalet avgångar med nattåget Malmö–Berlin med 150 procent. Det innebär att nattåget kommer att avgå varje kväll under sommaren 22 juni–30 augusti, istället för tre gånger i veckan som tidigare år. Dessutom utökas antalet avgångar under vår och höst.

– Vi har under två års tid sett en kraftig ökning i efterfrågan att resa med nattåg till Tyskland, säger Marco Andersson, Marknadschef för Snälltåget. Under 2019 har vi haft mer än 50 procent fler resenärer jämfört med 2018. Nu storsatsar vi för att erbjuda fler möjlighet att resa hållbart ut i Europa och hoppas våra resenärer kommer att uppskatta satsningen.

För att möta den ökade efterfrågan har Snälltåget köpt ytterligare tio liggvagnar. Vagnarna kommer att sättas i trafik efter att de genomgått en teknisk uppgradering under våren. Vagnarna har sex bäddar i varje kupé och har totalt 60 platser per vagn och är utrustade med klimatanläggning. Kunderna kan köpa en egen kupé eller bäddplats i delad kupé. På så sätt kan olika kundönskemål tillgodoses.

– Efterfrågan på tågresor mellan Sverige och Tyskland är störst under sommaren och vid större helger och skollov och det är då vi kommer att utöka trafiken så att fler kan resa med tåg ut i Europa, säger Marco Andersson.

Från Berlin finns det bra förbindelser för den som vill resa vidare till till exempel Prag, cirka 4,5 timme från Berlin eller München cirka 4 timmar från Berlin.