Virgin Hyperloop One-teknik anses redo för säkerhetsbedömning

Virgin Hyperloop One:s vision om DP World Cargospeed som syftar till att bygga ett hyperloop-lastsystem för att leverera högprioriterade varor på begäran - hållbart, och med hög hastighet och för en transportkostnad som ligger, enligt Virgin, under det man behöver betala för en långtradare på samma sträcka. Bild: Virgin Hyperloop One

Internationella säkerhetsbedömaren Certifer kommer att samarbeta med Virgin Hyperloop One för att det banbrytande transportsystemets samtliga befintliga komponenter ska uppfylla säkerhetskraven.

Den oberoende säkerhetsbedömaren Certifer meddelade nyligen att Virgin Hyperloop One-tekniken är redo för oberoende säkerhetsbedömning från tredje parts sida och att Certifer kommer att samarbeta med företaget för att uppfylla deras mål att bli det säkraste transportmedlet genom att överträffa säkerheten för alla befintliga transportsystem.

- Att bygga in säkerhet i alla nivåer i vårt företag är av största vikt. Vi är redo att ta nästa steg och engagera en oberoende part som Certifer för utvärdering av våra processer och se till att vi bygger ett säkert masstransportsystem som passagerare kan färdas med under flera år, om inte decennier, förklarade Virgin Hyperloop Ones VD, Jay Walder.

Certifer har följt utvecklingen av Virgin Hyperloop One-tekniken under Virgins forskning och utveckling, dess byggande av prototyper och testningsstadier, och har också genomfört en fullständig översyn av statusen för lösningsdesign.

I samband med Digital Rail Revolution-konferensen 2019 i november i Royal Lancaster Hotel i London, meddelade Certifer om säkerhetsprövningen.

Evenemanget samlade hundratals järnvägsproffs från hela världen.  De informerades om de senaste genombrotten, innovationerna, utmaningarna och om lösningar som påverkar den internationella järnvägsindustrin.

- Att kunna samarbeta med Virgin Hyperloop One är en stor milstolpe i Certifers historia och ligger helt i linje med vårt uppdrag att stödja kunder som utforskar innovativa lösningar i syfte att skapa framtida fundament för intelligenta, tillförlitliga och säkra transportsätt som kommer att öka användaren erfarenhet. Vi är övertygade om att Virgin Hyperloop One kan leverera denna tekniska utmaning med en hög säkerhetsnivå, sade Pierre Kadziola, VD för Certifer.

Enligt Kadziola skapar världens första hyperloop-system viss huvudbry för de som sysslar med det traditionella tillvägagångssättet för transport, men Hyperloop-systemet är fortfarande föremål för samma processer och begränsningar som de som granskas ifråga om traditionella transportsätt.

- Virgin Hyperloop One har valt att förlita sig på Certifer. Man vill ha en tredje parts utvärdering av företagets konstruktions- och säkerhetsprocesser, konstaterade Kadziola.