Förhandsservice startar på Doha-metrons Gold Line

Guldlinjen på 14 kilometer har 11 stationer inklusive en station för omstigning till den nord-sydliga röda linjen vid Msheireb. Foto: Doha Metro

Qatar Rail har lanserat en förhandsservice längs tunnelbanans guldlinje i Doha. Tåget färdas från Ras Bu Abboud västerut till Al Aziziyah.

Doha har nu två operativa tunnelbanelinjer.

Gold Line-service arbetar med fem minuters intervaller från 06.00 till 23.00 på lördag till torsdag och mellan 14.00 och 23.00 på fredagar.

Stationerna längs Gold Line är luftkonditionerade och tillgängliga för rullstolar. Varje station har ett kundinformationsstånd och ett Gold Club-center, separata bönområden för män och kvinnor, toaletter, säkerhetskameror och ett servicerum.

Serviceuppdateringar direktsänds på stationsskärmar, och det finns personal vid alla stationer som hjälper passagerare.

- Gold Line-tjänstens införande är en annan viktig milstolpe för Qatar Rail. Den leder fram till förverkligandet av ett heltäckande och integrerat linjenät år 2020, säger Abdulla Saif Al Sulaiti, chef för Qatar Rails serviceavdelning.

​​​​​​​- Under de senaste månaderna har vi riktat våra ansträngningar på utvidgning av Dohas Metro och vi ligger före schemat, förklarade Abdulla Saif Al Sulaiti.