Brittiska GB Railfreight uppmanar nästa regering att prioritera beslut om HS2

En konstnärs intryck av ett HS2-tåg som passerar en viadukt. Regeringen genomför för närvarande en översyn av projektet som är ordentligt försenat. Foto: HS2 / PA

GB Railfreight insisterar på att ett beslut om höghastighetsjärnvägen HS2:s framtid måste fattas så snart som möjligt.

VD:n för GB Railfreight, John Smith, betonade nyligen vikten av att nästa regering prioriterar ett beslut om höghastighetssträckan High Speed ​​Two:s framtid.

Smith varnar för effekterna av fortsatt försening. Det finns till och med en risk att eftersläpningen utgör ett reelt hot mot Storbritanniens ekonomi och framtida infrastrukturprogram i Storbritannien.

- Beslutet om att granska projektet i detta sena skede har lett till osäkerhet i Storbritannien. Den framtida regeringen måste presentera en tydlig bild av framtiden så snart som möjligt.

Det allmänna valet i december innebär att viktiga beslut dröjer, vilket ökar kortnaderna. Det skulle vara ödesdigert för HS2 på många sätt, förklarade, John Smith.

High Speed 2 (HS2) är en planerad höghastighetsjärnväg i England som förbinder London, Birmingham, East Midlands, Leeds, Sheffield och Manchester.

Sträckan kommer att vara Storbritanniens andra höghastighetsjärnväg efter High Speed 1, som förbinder London med kanaltunneln.

HS2 kommer att byggas i "Y" -form med London längst ner, Birmingham i mitten, Leeds längst upp till höger och Manchester uppe till vänster.

Arbetet med sträckans första fas, som startade 2017 beräknas bli färdigt Birmingham år 2026, och sedan kommer arbetet att fullgöras i Crewe till vänster om "Y" - formen år 2027 innan hela linjen är klar år 2033.