Westbahn-ägare grundar ny godsoperatör för järnvägen

På presskonferensen informerade initiativtagarna Reinhard Bamberger och Jan Klima samt investeraren Hans Peter Haselsteiner om grundandet av ett nytt godsföretag som kommer att fungera under namnet Frachtbahn Traktion GmbH. som en kraftfull privat aktör inom europeisk järnvägstrafik. Foto: Unique Public Relations GmbH/APA-Fotoservice/Tanzer

Två av den österrikiska passageraroperatören Westbahns grundare, Hans-Peter Haselsteiner och Erhard Grossnigg, introducerade den 24 oktober ett nytt företag för järnvägsgods, med namnet Frachtbahn Traktion.

Haselsteiner äger 48 procent av det nya företaget, Grossnigg 32 procent och 20 procent kommer att innehas av ledningen.

Den består av Reinhard Bamberger, en tidigare styrelseledamot i Rail Cargo Austria, och konsult Dipl-Ing Jan Klima, en tidigare anställd i McKinsey och chef för SophiSystems.

Företaget, som registreras snart, kommer att ansöka om en driftlicens och säkerhetscertifikat 2020.

Frachtbahn Traktion kommer att fokusera på att förse industrikunder, som äger godsvagnar, med lok och lokförare. Företaget kommer att vara baserat i Wien och kommer att operera med godståg i och runt om Österrike med fokus på kallade Donaukorridoren och längs en rad linjer i Alperna.