Toshiba levererar 68 elektriska lok till Taiwan

Elektriskt drivet lokomotiv från Toshiba. Foto: Toshiba

Toshiba Infrastructure Systems & Solutions har undertecknat ett avtal värt 368 miljoner dollar som betalas av Bank of Taiwan för leverans av 68 elektriskt drivna lok till Taiwan Railway Administration (TRA).

Lokomotiven, som har 1067 millimeters spårvidd kommer att användas för TRA:s passagerar- och godsservice över hela Taiwan. Toshiba kommer att tillverka lokomotiven på sin anläggning i Fuchu, i Japan, med leverans planerad i början av 2022.

Beställningen är TRA:s första nya elektriska lokomotivbeställning sedan 1992 och den första för lok som helt tillverkas i Japan. Avtalet inkluderar även leverans av reservdelar.

Kontraktet är ett ytterligare tecken på Toshibas långvariga samarbete med TRA. Sedan år 2000 har det japanska företaget levererat elektrisk utrustning för 700 pendeltåg av typ EMU600 som levererats av Daewoo och Hyundai. De levererade också dragsystem för 52 nya EMU:er med 10 vagnar som Hyundai Rotem håller på att leverera enligt ett kontrakt som tilldelades i juni 2018. Dessa tåg är planerade att gå i drift i slutet av 2020.