TfL inleder konsultationer om förlängningen av Londons Bakerloo Line

Tunnnelbanestationen Lambeth North vid Bakerloo Line i London. Foto: Wikipedia, kredit: Sunil060902

Infrastrukturföretaget Transport för London (TfL) har inlett en tredje omgång av detaljerade samråd angående förslaget om att förlänga tunnelbanans Bakerloo Line till stadsdelen Lewisham, tillsammans med en ytterligare förlängning söderut till Hayes.

Genom att borra tunneln med hela sin 7,5 kilometer långa längd fortsätter förlängningen av Bakerloo-linjen bortom den nuvarande östra terminalen vid Elephant & Castle.

Projektet är avsett att förbättra tunnelbaneservicen till sydöstra London i väntan på att Londons befolkning ska öka till drygt 10 miljoner år 2030. En förlängning kommer att ge kapacitet för upp till 60 000 extra passagerare per timme under rusningstider.

TfL konsulterade om förslaget för första gången redan 2014, då infrastrukturföretaget bad om synpunkter på förlängningen inklusive alternativ för rutten.

Överläggningarna resulterade i en förlängning till Lewisham via Old Kent Road och New Cross Gate som antogs som det prefererade alternativet. Detta följdes av en andra samråd under 2017, då TfL bad om synpunkter om potentiella stationer.

Den senaste samrådsrundan pågår till 22 december 2019.