Järnvägslinjen på Isle of Wight moderniseras för 26 miljoner pund

Island Line-servicen, som körs mellan samhällena i Ryde och Shanklin, använder för närvarande Londons gamla tunnelbanevagnar som byggdes 1938. Foto: VisitIsleofWight

Brittiska regeringen har meddelat att man kommer att investera 26 miljoner pund i järnvägen på ön Isle of Wight. Både linjen och tågbeståndet moderniseras.

Island Line-servicen, som körs mellan samhällena i Ryde och Shanklin, använder för närvarande Londons gamla tunnelbanevagnar som byggdes 1938.

Enligt de nya regeringsfinansierade planerna kommer dessa tåg att ersättas med modernare rullande materiel liknande de som används idag längs Londons tunnelbanelinje District Line.

Investeringspaketet innehåller också planer på ett förbifartssträcka som byggs vid Brading, vilket kommer att minska restiderna avsevärt. Tåg kommer att kunna köra på en halvtimme till kajen i Ryde, vilket möjliggör snabbare förbindelser med färjetrafik till Portsmouth.

South Western Railway, som bedriver linjen, meddelade att de första av District Line-tågen kommer att testas på linjen från och med nästa sommar, medan rälsförbättringsarbetet kommer att börja under vintern 2020-21.

- Det här är riktigt bra nyheter för ön och för den sedan länge förfallna linjen. Detta representerar linjens första verkliga förbättring på över 50 år, sedan elektrifieringen 1967, ledamoten i brittiska parlamentet Bob Seely.