Greenbrier levererar nya godsvagnar till brittiska Railfreight

Beställningen på totalt 100 JNA-T boggi-mineralvagnar finansieras av leasingsföretaget Ermewa. Godsvagnens kapacitet uppgår till cirka 60 m3. Vagnen kan lätt anpassas för att uppfylla alla krav på bulkhantering. Bild: Greenbrier

GB Railfreight har tagit emot en första omgång av 25 stycken öppna godsvagnar av typ JNA-T, som tillverkades av Greenbrier Europe i Rumänien.

De första vagnarna används för att flytta kalksten från Tunstead-stenbrottet i Derbyshire till Wellingborough, som en del av järnvägsprojektet East-West Rail.

De återstående 75 vagnarna kommer att anlända till Storbritannien i mitten av oktober.

Greenbrier Companies, Inc. (NYSE: GBX) och AstraRail Management GmbH slogs samman år 2017 och började verka under namnet Greenbrier Europe. Företaget täcker Greenbriers europeiska verksamhet med huvudkontor i idwidnica, Polen och AstraRail, som har sitt säte i Arad, Rumänien. Det leds av ett Europa-baserat ledningsteam från båda företagen.

Greenbrier Europe tillverkar godståg och -vagnar, innovativ teknik, reparationer och renoveringar och kundservice. Greenbrier Europe utför också projekt och kundservice utanför Europa, som i Gulf Cooperation Council Nations eller i Eurasia-regionen.