50-tal döda i tågolycka i Argentina

En tågolycka har ägt rum i Once, en av den argentinska huvudstaden Buenos Aires största stationer, när ett pendeltåg fullastat med passagerare krockade med en perrong. Ingen vet ännu hur många som skadats, men räddningspersonal uppger att det rör sig om över 550  personer. Tåget var fullastat med passagerare, minst 2000, när olyckan inträffade och hemska scener med folk som klämdes fast har visats i argentinsk tv.

Många uppges vara allvarligt skadade och en journalist på den argentinska nättidningen Clarín.com har sett räddningspersonal släpa ut minst 12 livlösa kroppar. Enligt den spanska tidningen El Pais rörde det sig om 19 döda vid 17-tiden i kväll, men siffran stiger hela tiden och nu talar man om ett 50-tal omkomna.

På grund av att tågen vanligtvis är fulla står folk upp i vagnarna och när olyckan inträffade – på morgonen argentinsk tid - kastades många mot varandra innan de föll till golvet, skriver AP.

– Det är många skadade. Tio till femton ambulanser är i arbete, säger Alberto Crescenti från den argentinska räddningstjänsten till tidningen La Prensa.