250 000:e resan med MTR Express

Petra Lundborg gjorde resa 250 000 med MTR Express och gratuleras av vd Johan Söör. Foto: MTR

Från starten den 21 mars i år har MTR Express tagit sig från noll till 250 000 resor. Det vill MTR Express fira genom att lyfta den kund som gjorde resa nr 250 000 lite extra.Med 93 procent nöjda kunder och en punktlighet i klass med flyget – signifikant bättre än närmaste snabbtågskonkurrent på samma sträcka – har MTR Express gjort en stark start.

Att få förtroende av kunderna är otroligt viktigt för ett nystartat tågbolag. Och MTR Express har engagerade kunder som genom tydlig feedback både ger ros till personalen och förbättringsförslag när det behövs. Nyligen genomfördes den 250 000:e resan med MTR Express och den lycklige resenären firas nu lite extra.

-Vilken rolig överraskning! säger Petra Lundborg, som bokade den 250 000:e resan med MTR Express. Det var min första resa med MTR Express och jag blev imponerad över de nya fina tågen och servicen.

MTR Express fokus ligger på att tänka nytt, förenkla för resenärerna i allt från bokning till reseupplevelse och ge dem bästa möjliga kundservice.

-Vi bygger MTR Express tillsammans med våra kunder. Vi har nästan 30 000 kundsynpunkter som vi löpande går igenom och utifrån det trimmar vi hela tiden vårt koncept, säger MTR Express vd Johan Söör och fortsätter:

-Vi hoppas att ännu fler resenärer ska hitta fram till oss. Eftersom vi är det enda tågbolaget i Sverige som är utestängda från sj.se, där merparten av alla nationella tågbokningar sker idag, är det många som tror att det inte finns platser tillgängliga hos oss. Kundlojaliteten och ”word of mouth” blir därför extra viktig för oss och vi vill ge all uppskattning vi kan till våra fantastiska kunder.

Som tack får Petra ett årskort som går att använda till ett obegränsat antal resor med MTR Express snabbtåg under hela 2016. 

MTR-koncernen, med bas i Hongkong, är ett av världens ledande företag inom spårbunden kollektivtrafik och infrastruktur. MTR har verksamhet i Asien, Australien och Europa. Koncernen omsatte 2014 ca 48 miljarder SEK med ett resultat efter skatt på ca 14 miljarder SEK. Sedan november 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL. I mars 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR Express erbjuder de dokumenterat punktligaste snabbtågen på sträckan och en genomsnittlig kundnöjdhet på drygt 90 procent.