Göteborgs Spårvägar driftsäkrar underhållsdepå

Spårvagnshallen i Majorna, Göteborg. Foto: Göteborgs Spårvägar

Nu startar arbetet med att säkra taket inför vintern så att drift, underhåll och trafiksättning av spårvagnstrafiken fortsatt kan fungera utan störningar. Det meddelar Göteborgs Spårvägar, den kommunalägda spårvägsoperatören i Göteborg.

Åtgärder av rötskadorna i spårvagnhallens tak kommer att ske i olika faser. Förstärkande stämp kommer att monteras i den äldre delen av anläggningen för att säkerställa att säkerheten upprättshålls för verksamheten i hallen samt att taket håller för snö under vintern.

– Det är en komplex utmaning att utföra byggnadsarbete samtidigt som trafiksättningen av halva Göteborgs spårvagnstrafik måste fungera, säger Pia Paulusson, teknikchef på Göteborgs Spårvägar. Därför har vi lagt mycket tid på att hitta en trygg lösning, så att verksamheten kan drivas i en säker arbetsmiljö med största möjliga tillgång till hallen och med minsta möjliga påverkan på närområdet.

Byggnadsarbetet kommer att ske under dagtid i vagnhallen. Drift- och underhållsverksamheten för spårvagnarna sker sedan enligt normal planering under kväll och natt. Reparationer av framförallt takstolar kommer att inledas till våren 2016.

Källa: Göteborgs Spårvägar