Stora förseningar på Västra Stambanan

Så här såg det ut mellan Linddalen och Vretstorp under söndagen. Foto: Trafikverket

Under måndagsmorgonen har en än så länge starkt begränsad trafik kommit igång mellan Hallsberg och Laxå efter söndagens regn, som helt stoppade tågtrafiken på sträckan.

Ett kraftigt regn under söndagen satte stopp för tågtrafiken på Västra stambanan i Örebro län. Det är främst delen Linddalen-Vretstorp mellan Hallsberg och Laxå som har drabbats av översvämningar, med banvallen under vatten.

– Just nu pågår en besiktning av den 6 kilometer långa sträckan och vi väntar nytt besked om bärigheten under förmiddagen, säger Stefan Björkqvist på Trafikverkets trafikledning.

Under måndagsmorgonen har tågtrafiken kommit igång mellan Hallsberg och Laxå, men det kommer att uppstå stora förseningar och en del inställda avgångar under dagen då tågen måste köra med lägre hastighet på sträckan. Tågtrafiken påverkas mellan Stockholm och Göteborg samt mellan Stockholm och Värmland/Oslo.

Trafikverket och tågoperatörerna för diskussioner om vilka tåg som ska prioriteras. Vi hänvisar resenärer att kontakta sitt tågbolag för mer information om sin resa och följa trafikinformationen på