Swebus kör ersättningstrafik för MTR Express

Foto: MTR Express

I mars kommer Swebus för första gången köra tågersättningsbussar. Den nya tågoperatören MTR Express har valt Swebus som partner för att lösa all tågersättningstrafik som behövs för att deras resenärer ska komma fram.

MTR Express startar sin trafik med nya snabbtåg på sträckan Stockholm – Göteborg den 21 mars. Vid planerade och akuta tågstopp kommer MTR Express ta hjälp av Swebus för att lösa ersättningstrafiken.

- För oss på MTR Express är det oerhört viktigt att vi kan ta hand om kunderna på bästa sätt även när störningar på spåren inträffar, säger Johan Söör, vd för MTR Express. Därför har vi lagt mycket möda på att utforma bra rutiner för ersättningstrafik och då var Swebus ett naturligt val, De har fokus på kvalitet, kundservice och är vana vid att sätta in bussar med kort varsel, vilket är viktigt för oss.

Swebus är ett expressbussföretag med en växande verksamhet inom beställningstrafik. Det nya avtalet med MTR Express innebär att Swebus ytterligare utvecklar sin verksamhet med affärsområdet tågersättningsbussar.

- Vi är glada över att tillsammans med tågutmanaren MTR Express utveckla tågersättningstrafiken för nöjdare resenärer, säger Joakim Palmkvist, vd för Swebus. Under de senaste åren har tågbranschen blivit bättre på att sätta in bussar när de drabbas av problem med framkomligheten, men vi vet att det finns mer att utveckla. Nu tittar vi bland annat på hur trafikinformationen till resenärerna kan förbättras.

Det första planerade tågstoppen på sträckan Stockholm – Göteborg inträffar i påskhelgen, då Trafikverket genomför flera banarbeten.