ABB tar järnvägsorder av Stadler

Jungfraubahn. Foto: Jungfrau.ch

ABB har tagit nya järnvägsorder från Stadler Rail i Europa och USA, till ett värde av 40 miljoner dollar. ABB ska leverera traktionsomriktare med integrerad elförsörjning, samt takmonterade traktionstransformatorer.

- Dessa order bekräftar det framgångsrika samarbetet mellan Stadler Rail och ABB. Ett samarbete som understryker vikten av långvariga relationer baserade på industriell expertis och ledande innovation, säger Pekka Tiitinen, chef för ABB:s division Discrete Automation and Motion.

I Schweiz sker leveransen till Jungfraubahn, en bergbana som tar passagerare upp till Europas högsta belägna järnvägsstation, 3 454 meter över havet. Till Spanien levereras utrustning till Spaniens Ferrocarrils de la Generalitat Catalunya; till Nederländerna levereras utrustning till linjen mellan Alphen och Gouda och i Danmark till Aarhus, som har beställt 24 spårvagnar.

ABB levererar också till Stadlers projekt Bay Area Rapid Transit i Kalifornien, en utbyggnad som ska förbinda San Francisco och Oakland med flera städer.