Minister mötte Uppsalapendlare

Resenärer vid Uppsala Centralstation. Foto: Christer Wiik

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) besökte nyligen Resecentrum i Uppsala, för att bland annat diskutera järnvägsunderhåll. Det skriver UNT.se

Enligt UNT.se hade Anna Johansson inte så många svar att ge om vad en (S) – regering kan göra för att förbättra tågtrafiken för Uppsalas pendlare.

– I vår budget som röstades ned i riskdagen hade vi avsatt 1,24 miljarder mer till järnvägsunderhåll. Nu finns inte det tillskottet längre. En del av pengarna skulle ha gått till den här sträckan för att för att förbättra underhållet. Behoven är stora i hela landet. Det gör att många inte kommer tid till sina jobb när det inte fungerar, sade hon till UNT.se.

När det gäller kravet på att antalet spår mellan Uppsala och Stockholm ska byggas ut från två till fyra så sade Anna Johansson till UNT.se att det är en fråga som kommer att behandlas i regeringens infrastrukturproposition som ska läggas fram år 2016.

– Det finns många behov landet runt. Men behovet av fyra spår är stort på just den här sträckan så Uppsala borde ligga bra till, sade hon till UNT.se