Polsk tågtillverkare vill in på den svenska marknaden

Modell av spårvagnen Pesa Twist. Foto: Christer Wiik

Den polska tågtillverkaren Pesa tog chansen att presentera sig för den svenska kollektivtrafiksektorn när man ställde ut på Persontrafikmässan. Bland annat så visade bolaget upp modeller på sin senaste spårvagn Twist.

Bolaget Pesa är baserat i den polska staden Bydgoszcz med knappt 400 000 invånare. Bolaget har en gång tidigare ställt ut i Sverige, det var 2013 på Nordic Rail i småländska Jönköping, där företaget bland annat nominerades till finalomgången av Swedish Steel Prize, för sitt utvecklade stålchassi för tågvagnar. Nu är det andra gången man är utställare på svensk mark och bolaget har stora förhoppningar med sitt besök.

- Skandinavien är en marknad med stor potential och vi ser fram emot att komma in på den svenska marknaden inte minst därför att vår filosofi när det gäller design och tillverkning stämmer väl överens med de krav som ställs i hela Skandinavien på miljö, modern design, komfort och inte minst handikappanpassning, uttalade Anna Zawislak-Koczzorowska, till Persontrafiks mässtidning, strax innan mässans öppnande.