Malaysiska huvudstaden beställer nya metrotåg

Malaysiskt Star LRT metrotåg vid Masjid Jamek Station vid Ampang Line i Kuala Lumpur i Malaysias huvudstad. Foto: Craig

Malaysiska transportföretaget Prasarana har tecknat ett fastslaget avtal med kinesiska CSR Zhuzhou om leverans av 30 stycken 6-vagnstågsätt för huvudstaden Kuala Lumpurs Ampang linje. Syarikat Prasarana Negara Berhad är ett företag som är helägt av den malaysiska staten.

Även Bombardier har ett kontrakt med malaysiska företaget om att leverera 14 nya 4-vagnstågsätt under andra kvartalet 2016. Dessutom kommer Prasarana att sanera interiörerna i 22 äldre tågsätt vardera med med 2 vagnar och i 11 tågsätt med 4 vagnar.

Moderniseringen och inköp av rullande material, som inleds nästa år beräknas kosta 1, 13 miljard yuan, är en del av Ampang Line Extension projektet, vars första spåravsnitt beräknas bli färdigbyggt i oktober 2015.

 Varje nytt tågsätt av typ LRT 750 V DC kommer att ha en kapacitet på cirka 1 300 passagerare och är utrustade med realtid passagerarinformation, LCD-infoskärmar, större rullstolsplatser, CCTV, automatiska ventilationsfläktar och eld/rök alarmanläggning. De kommer att fungera även i ett automatiskt men övervakat driftläge, t.ex. när tåget kör med en maxhastighet på 80 km/h.

Källa: Prasana Company