ABB förvärvar i Kanada

Foto: Scx.hu

ABB har avtalat om att förvärva det Kanadabaserade företaget Envitech Energy för att bredda sitt utbud inom elektrisk utrustning för järnvägsinfrastruktursektorn.

Envitech Energy, med huvudkontor i Pointe Claire, Quebec, Kanada, har 36 anställda och tillhandahåller elektrotekniska lösningar till järnvägsapplikationer för lokaltrafik, inklusive traktionslikriktare, traktionskraft komponenter, system för upptagning av bromsenergi, energilager för banmatningssystem och automatiskt jordningssystem. Parterna har enats om att inte offentliggöra värdet av affären. Förvärvet är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännanden.

ABB:s kunder kommer att få nytta av avancerad teknik för energieffektiva järnvägslösningar genom Envitech Energys expertis inom kraftelektronik och energilagring.- Förvärvet är i linje med vår divisionsstrategi att utöka vår tekniska plattform och våra lösningar för den växande globala och regionala järnvägsmarknaden, säger Ulrich Spiesshofer, chef för ABBs division Discrete Automation & Motion.

ABB har ökat sin verksamhet inom järnvägssektorn avsevärt på senare år och är idag en betydande leverantörer till ett antal tågtillverkare och lokala järnvägsoperatörer. De årliga intäkterna från järnvägsverksamhet har på senare år ökat med sammanlagt runt 30 procent, och under 2010 säkrade ABB järnvägsorder till ett värde av mer än 1 miljard dollar.

Förvärvet beräknas vara slutfört vid årsskiftet.