Kinesiska höghastighetståg återinsätts

Foto: Wikipedia

Kinas järnväg får tillbaka de 54 höghastighetståg som drogs in efter olyckan i Wenzhou, den 23 juli. Samtliga tåg förväntas vara i drift i början av december på Peking-Shanghai-sträckan, rapporterar The Hindu Business Line.

Den kinesiska järnvägen ser fram mot tågen, då de sedan en tid varit tyngda av skulder.

 

- De återkallade tågen kommer att sättas i drift successivt med början onsdag 16 november, berättade en regeringsman för The Hindu Business Line.

Det sista tåget beräknas vara återinsatt den 6 december.

 

Höghastighetssträckan invigdes den 30 juni i år och blev uppmärksammad globalt på grund av den höga hastigheten tågen färdas i: 300 kilometer i timmen över 132 mil.

 

Nästan direkt stötte tågen dock på problem med kraftförsörjningen. Problemen kulminerade i en olycka, den 23 juli, då ett tåg i hög fart krockade med ett stillastående tåg i Wenzhou i sydvästra Kina. 43 människor dödades och över 260 människor skadades.

 

Den 11 augusti annonserad China North Locomotive and Rolling Stock Industry Corporation (CNR) att 54 tåg skulle tas in för undersökning, vilket slog hårt mot Kinas järnväg. På grund av en rad olyckor inom höghastighetssektorn har Kinas järnväg fått svårt med ekonomin och tyngs idag av över 30 miljarder dollar i skulder.