Partnerskap mellan DSB och Polisen

Nørreport är en av de stora knutpunkterna i Köpenhamns S-tågsystem. Foto: DSB

 

Nordsjällands polismyndighet och DSB har bildat ett partnerskap för att stärka förebyggande åtgärder mot brottslighet runt S-tågens stationer. S-tågen är Köpenhamns pendeltågsnät som kopplar samman huvudstaden och dess förorter. Polisen i Storköpenhamn har under de senaste åren märkt av allt högre brottslighet kring pendeltågsnätet, bland annat ficktjuvar som lockas av S-tågen och deras passagerare, speciellt på kvällen och timmar natten där inte alla resenärer är lika vaksamma på resan hem.- Det finns tyvärr en tendens att ficktjuvar går på enkla mål, mot resenärer som sitter ensamma och har somnat på tåget, säger en talesman från Nordsjällands polismyndighet.  Partnerskapet har därför främst ett fokus brottsförebyggande åtgärder, vilket är att tillsammans göra passagerarna medvetna om vad de kan göra för att undvika att utsättas för stölder i och runt S-tågen.- Vi har ett gemensamt intresse av att säkerställa passagerare en säker resa. Det är inte farligt att ta tåget på kvällen eller på natten - men det skapar otrygghet och osäkerhet att bli rånad, säger Anders Egehus, representant från DSB.Nørreport är en av de stora knutpunkterna i Köpenhamns S-tågsystem. Foto: DSB 

 

Nordsjällands polismyndighet och DSB har bildat ett partnerskap för att stärka förebyggande åtgärder mot brottslighet runt S-tågens stationer. S-tågen är Köpenhamns pendeltågsnät som kopplar samman huvudstaden och dess förorter.

Polisen i Storköpenhamn har under de senaste åren märkt av allt högre brottslighet kring pendeltågsnätet, bland annat ficktjuvar som lockas av S-tågen och deras passagerare, speciellt på kvällen och timmar natten där inte alla resenärer är lika vaksamma på resan hem.

- Det finns tyvärr en tendens att ficktjuvar går på enkla mål, mot resenärer som sitter ensamma och har somnat på tåget, säger en talesman från Nordsjällands polismyndighet.  

Partnerskapet har därför främst ett fokus brottsförebyggande åtgärder, vilket är att tillsammans göra passagerarna medvetna om vad de kan göra för att undvika att utsättas för stölder i och runt S-tågen.- Vi har ett gemensamt intresse av att säkerställa passagerare en säker resa.

- Det är inte farligt att ta tåget på kvällen eller på natten - men det skapar otrygghet och osäkerhet att bli rånad, säger Anders Egehus, representant från DSB.