Sir Peter Hendy vald till UITP:s nya ordförande

Sir Peter Hendy vald till UITP:s nya ordförande. Foto: Markku Björkman

Sir Peter Hendy CBE tog över ordförandeskapet i UITP från Mr Ousmane Thiam (Senegal), organisationens första afrikanska ordförande.

– Det är ett verkligt privilegium att få ta över ordförandeskapet för UITP: s världsomspännande gemenskap av proffs inom kollektivtrafik.  Jag kommer själv från en organisation som är högsta drag innovativ när det gäller om att utveckla världens transporter. UITP är ett viktigt forum för medling av kunskap och expertis mellan världsstäder och vi kommer att arbeta tillsammans för att globalt kunna bidra globalt till att investeringar i transportsektor genererar tillväxt och arbetstillfällen, sade Sir Peter Hendy, kommissionär för London Transport (TfL) när han valdes till ordförande för UITP vid generalförsamlingen i Genève den 26 maj.

Sedan Hendy blev kommissionär för Transport for London (TfL) sex år sedan, har Sir Peter Hendy CBE medverkat till att London har intagit en världsledande position ifråga om integrerade och innovativa allmänna kommunikationer, kollektivtrafik och leveranser.

Under hans ledning ökade det operativa resultatet rekordartat. Samma gäller passagerarantalet. Dessutom startade han det största investeringsprogrammet någonsin i stadens historia. Han spelade också en viktig roll i förberedelserna för det framgångsrika genomförandet av Londons transportsystem inför 2012-års olympiska och paralympiska spel. År 2013 korades Sir Peter till riddare som ett erkännande för hans inspirerande ledarskap och populär kommissionär för TfL.