Norfolk Southern öppnar ny intermodal anläggning i Pennsylvania

Foto: Norfolk Southern

Norfolk Southern öppnade nyligen sin tredje Crescent-korridor och en ny 97 miljoners intermodal terminal i South Central Pennsylvania vilken påskyndar företagets järnvägsinfrastrukturinitiativ som ansluter de sydöstra och nordöstra delarna av staten.

Franklin County Regional Intermodal Facility, som ligger på 200 tunnland söder om Greencastle och mindre än en mil från I-81, kommer att ansluta Central Pennsylvania, Western Maryland och norra Virginia till världsmarknaden och samtidigt skapa cirka 126 jobb.

Anläggningen, ett offentligt-privat partnerskap, har en finansiering på 52 miljoner från NS-fonder och som stöds av en investering från staten Pennsylvania på 45 miljoner dollar. Projektet är en del av "Crescent Corridor"-projektet, ett 2 500 mil långt nätverk av järnvägar med tillhörande terminaler som hjälper till att avlasta vägar och minskar koldioxidutsläppen.

– Crescent-korridoren ger enorma fördelar för allmänheten, som att skapa sysselsättning, bidra till minskad långväga lastbilstrafik och till ett mer miljövänligt och effektivt sätt att transportera gods, säger Norfolk Southerns vd Wick Moorman.

Den nya terminalen, med sina 670 asfalterade trailer-parkeringsplatser, kommer att vara en viktig inkörsport för frakt till ”Mid-Atlantic”. Denna anläggning, i kombination med andra NS-terminaler i Pennsylvania, beräknas fram till 2020 minska antalet långtradare i Pennsylvania med 800 000 - frakter som i stället kommer att gå på tåg.