CP öppnar ny intermodal anläggning i Saskatchewan

Foto: CP

Canadian Pacific meddelade nyligen att man öppnat sin nya intermodala transportnav i Saskatchewans globala hub, GTH, i Regina.

Den större och effektivare anläggningen, som är belägen på en 300-tunnland stor industrimark strategiskt belägen intill CP: s huvudlinje mellan Regina och Moose Jaw, ökar kapaciteten och driftsäkerheten för intermodala kunder med förbättrade och mer konkurrenskraftiga tjänster.

– Genom kunder som CP kan GTH stimulera ekonomisk utveckling genom nya jobb, privata investeringar och ökad tillgång till globala försörjningskedjor, säger  den ansvarige ministern och ordförande i styrelsen för GTH. Bill Boyd.

– Som en del av porten till Asien och Stillahavsområdet är GTH ett lämpligt ställe för nya företag och investeringar.

– Själva konceptet och utveckling av GTH började för över fem år sedan och bygger på att CP flyttar sin intermodala verksamhet från centrala Regina till sin nuvarande plats, säger Chris Dekker, vd och koncernchef för GTH.

 – Idag, som en viktig kund till GTH, gratulerar vi CP för att man slutfört sin flytt hit och för företagets fortsatta engagemang för Saskatchewans exempellösa tillväxt och utveckling.

Den nya intermodala anläggningen är utformad för att bearbeta upp till 250 000 containerhanteringar per år, eller fem gånger fler hanteringar per år jämfört med CP:s tidigare Regina-terminal.

Med intermodala transporter fraktas ett brett utbud av internationella och inhemska produkter - allt från konsumentprodukter som elektronisk, kläder och möbler till bildelar och jordbruksgrödor som ärtor, bönor, linser, sojabönor och alfalfa.