Maersk väljer Logent och TM Rail

Foto: Logent

Maersk väljer Logent och kombiterminalen i Stockholm Årsta som knutpunkt för sina containerflöden.

– Årsta och närheten till Stockholm är ett tungt argument för att vi valde denna lösning, säger Joakim Palm, försäljningschef hos Maersk Line.

Så sent som i augusti etablerade TM Rail sin tågpendel mellan Årsta och Göteborgs Hamn. Pendeln avgår fem dagar i veckan i båda riktningarna och Maersk volymer blir ett viktigt tillskott.

– Vi är oerhört stolta över att Maersk har valt att åka med oss. Det handlar om att våga satsa och visa att det går att sköta tågtrafik på ett sätt som kunderna är vana att jobba på med till exempel biltrafik. Nu hoppas vi att fler aktörer ser fördelarna med vår trafik på sträckan, säger Bengt-Erik Johansson på TM Rail.

Sedan starten av Logents affärsområde Ports & Terminals har fokus inriktats på att bygga en heltäckande intermodal terminalstruktur. Satsningen har hittills resulterat i terminaletableringar i Göteborg, Stockholm, Nynäshamn, Sundsvall och Umeå.Michael Arvidsson, affärsområdeschef på Logent, tycker att nyttan är uppenbar för användarna.

– Att operera flera hamn- och kombiterminaler på strategiska platser ger oss möjligheten att vara med och påverka både riktning och volym på flödena. Det ger oss också bättre förutsättningar för att tillsammans med tågoperatörerna utveckla behovsanpassade koncept och erbjudanden.