Tankvagnfabrik i Vitryssland installerar tysk utrustning

Foto: Lite

I Vitryssland, i regionen Mogilev, planerar den osipovichi-baserade fabriken för järnvägsvagnar att under mitten av december bygga en produktionslinje för tankar till järnvägstransporter, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Investeringsprojektet syftar till att skapa ett nytt företag med det totala värdet av över 160 miljoner dollar. Projektet genomförs med hjälp av det ryska företaget ZAO Grand Express och de Vitryska Järnvägarna.

Specialister berättar att utrustning, med fem maskiner, håller på att installeras som en del av planen att börja tillverkning frakt och tankcontainrar. Specialdesignat för det vitryska företaget har den tysktillverkade produktionslinan försetts med tekniska lösningar för att möjliggöra tillverkning av avancerade containrar, enastående i sin klass.

Förberedelse för produktionslinjen är gjorda. Under de närmaste dagarna kommer tyska specialister att övervaka installationsarbetet. Samtidigt kommer man att slutföra arbetet med ny utrustning för montering tankar på boggies.

Den tyska produktionslinjen möjliggör en praktiskt taget helautomatiserad tillverkning. Kapaciteten på den nya utrustningen är 2 500 containervagnar och 2 000 tankvagnar per år. Möjlighet att öka produktionen och ta fram nya modeller av tankar är under övervägande.