Miami-Dade Transit får nya vagnar

Foto: Miami-Dade Transit

Den nya tågflottan kommer att bestå av 136 nya järnvägsvagnar, som kommer att ha en elegant exteriör och interiör och som kommer att avsevärt förbättra Metrorails generella standard samt resenärernas komfort med ett antal bekvämligheter som inkluderar:

- Inre cykelställ- Wi-Fi-anslutning- Digitala skyltar som visar namnet på nästa station- Digitala displayer med omfattande medieinnehåll- Hög ljudkvalitet på hägtalaranläggningen - Högeffektiv luftkonditionering med högre kylkapacitet.

– En transportsystem som är state-of-the-art är avgörande om vi ska kunna fortsätta att positionera Miami-Dade County som en framstående region, säger Miami-Dades borgmästare Carlos A. Gimenez.

 – Vi kommer nu att kunna köpa moderna järnvägsvagnar som kommer att komplettera vår nya, Miami International Airport Metrorail-station.

Denna beställning har föregåtts av en genomarbetad anbudsprocess där vinnande anbud låg nästan 5 miljoner dollar under än närmaste konkurrent. Leverans av de första sex vagnarna förväntas 2015, och de sista sex vagnarna kommer att levereras två år senare. Den totala kostnaden för kontraktet är cirka 313.8 miljoner dollar vilket finansieras genom försäljning av obligationer samt en tilläggsskatt.

– Vi är glada att styrelsen har vidtagit denna åtgärd för att ersätta vår åldrande vagnflotta. Vi vill skapa en tillförlitlig och bekväm resa för våra Metrorail resenärer och köpet kommer att avsevärt förbättra vår service , säger MDTs chef Ysela Llort.

Upphandlingen omfattar en beräknad livslängd på 30 år och i kontraktet ingår även reservdelar, utbildning av personal, provning och testutrustning, en simulatorutbildning och andra saker som systemintegration och teknisk support.