Glasfibertillverkare expanderar sina järnvägsaffärer

Foto: RenéV

United Railcar Covers, URC, i Indiana meddelade nyligen att man kommer att utvidga sin järnvägsverksamhet i form av ett separat bolag.

URC designar skräddarsydda vagnskydd som uppfyller olika behov hos företag som transporterar gods på järnväg. URC erbjuder ett komplett skydd för kol, farligt avfall, mineraler, ballast eller andra råvaror genom att hålla dom fria från att utsättas för vind, regn, snö eller is.

URC-systemen är miljövänligt genom att hålla lasten innessluten i transporen. Det förhindrar damn, läckage eller allar annan miljöpåverkan.

– Våra inledande framgångar på järnvägsmarknaden har öppnat många möjligheter för URC, säger Ken Baranowski, ordförande av URC.

– Vare sig det gäller konstruktion, provning, tillverkning, leasing och underhåll sätter vi kundens behov i fokus allt vi gör , menar han.

URC kommer att delta i en diskussion om framtida tester för att avgöra om täckta vagnar ger bränslebesparingar på grund förbättrad aerodynamik. Tidigare datormodellering och vindtunneltester har visat att intäckning ger betydande bränslebesparingar på grund av förbättrad aerodynamik. Minskningen skulle betyda lägre miljöpåverkan, öka effektiviteten och minska energikostnaderna för järnvägstransporter.

URC i Indiana ligger i Ligonier, Indiana, och är leverantör av glasfiberprodukter till marknader inom fritidsfordon, industri, korrosion, försvar och nu senast järnvägsbranschen, sedan 1999.