Nya järnvägsbro på plats över M60

Foto: Tom Page

Bron som är särskilt designad för att installeras under en enda avstängning av motorvägen är en av två broar på den nya spårvägslinje som är under uppbyggnad. Arbetet som var planerat att äga rum under en 24 timmars avstängning av en del av M60 - var klart med åtta timmars marginal.

 – Jag skulle vilja gratulera alla inblandade i denna imponerande konstruktionsbedrift, särskilt entreprenören MPT, för att få arbetet gjort så snabbt och smidigt, kommenterade fullmäktigeledamoten Andrew Fender, ordförande för Greater Manchester Transport

Mycket av planeringen i att säkerställa att bron kunde monteras med minsta möjliga olägenhet för trafikanterna fanns både i utformningen av bron och hur man skött avstängningarna.

– Planeringen har lönat sig och ett stort steg framåt tagits för att få en spårförbindelse till Wythenshawe och Manchester Airport.

– Jag vill tacka biltrafikanderna för deras tålamod och förståelse under avsängningarna vilket orsakade mer trafik än normalt runt Princess Parkway-området.

– Denna olägenhet kommer att uppvägas av fördelarna med den nya Metrolink-linjen, och jag är säker att på lång sikt kommer många att välja tåget i stället för bil.

Bryan Diggins, projektledare hos MPT, menade att det är projekt som detta som verkligen skapar spännande byggnadstekniska utmaningar. Efter månader av förberedelser, gick flytten av bron som ett urverk och man gladde sig att kunna återbörda motorvägen till trafikanterna.