Indtroducerar underhållsplattformar för tåg

Foto: Zarges

Trappor och plattformar är ett säkert och bekvämt sätt att nå alla delar av ett fordon vid tillverkning och underhåll av tåg. Mot bakgrund av detta presenterar Zarges sina nya lösningar för arbets- och underhållsplattformar för tåg och andra spårburna fordon.

Zarges erbjuder bland annat ett universellt plattformssystem. Underhållsföretag och tillverkare av järnvägsfordon och tåg kan använda modulsystemet så att kontur- och plattformshöjden på deras serviceplattformar utformas enligt deras egna individuella behov. Ett fast eller justerbart plattformssystem ger optimal åtkomst och en ergonomisk riktig funktion i alla relevanta monteringspositioner. Ytskiktet på plattformarna är tillverkade i halkskyddad Plywood som dessutom har en ljuddämpande effekt.

– Det finns en mängd olika varianter av järnvägsfordon. Olika accesslösningar krävs för varje modell vid produktion eller montering. Ibland är en standardprodukt tillräcklig, men i många fall krävs individuella speciallösningar, förklarar Patric Seger, vd för Zarges Sverige. Med vår expertis från konsultation till installation har vi redan kunnat hjälpa många kunder, däribland fler stora Svenska tågoperatörer.