Pilz visar nya digitala Industri-4.0- lösningar på årets Innotrans

Med automationssystemet PSS 4000-R får kunden ett system för skräddarsydda och enligt Pilz representanter, en prisvärd lösning för tillämpning inom järnvägssektor. Bokstav R i företagets produktnamn indikerar att dessa produkter har utvecklats speciellt för järnvägstillämpningar. De överensstämmer med SIL 4 enligt följande CENELEC-standarder: EN 50121, EN 50126, EN 50128, EN 50129, EN 50155 och EN 45545. Den modulära konstruktionen gör dem mycket lämpliga för digitala kontrolluppgifter och eftermontering. Foto: Pilz

Inför årets Innotrans-mässa, som startar den 18 september i Berlin presenterar världsledande automationstillverkaren Pllz en rad nya lösningar när det gäller digitalisering av tåg och järnvägslinjer. Bland annat intruduceras automationssystemet PSS 4000-R och effektivare styrning av kontrollmekanismer. 

Den 21 september förklarar företagets representanter vad som menas med begrepp som "Innovation Path 4.0 - VDB Future Event" i samband med forumpresentationen "Industrie 4.0 - Bahn 4.0:
möjligheter för medelstora företag ".

På Innotrans presenterar Pilz modeller för nivåkontroll eller elliptisk styrning av PSS 4000-R-automationssystem. Pilz har också forskat kring höjden av järnvägsbommar och deras slutpositioner samt tågens stötfångare och distansen mellan så kallade extremläget och olika stoppsignaler.

Koncernen Pilz har sina rötter i Tyskland men man kan hitta deras produkter över hela världen. Många års erfarenhet och medarbetarnas engagemang har, enligt företagsledningen, gjort Pilz till ett internationellt ledande företag inom automation.