Mechan visar nya lyftanordningar för tåg på InnoTrans

Kan ses på InnoTrans mellan 18-21 september 2018. En helt fungerande version av Mechans ledande lyftanordningar, bland annat för järnvägsfordon, kommer att utgöra mittpunkten för en iögonfallande visning på stand 206F i hall 2.2.

Branschledande brittisk specialist för järnvägsmateriel Mechan förbereder sig för att höja sin globala profil ytterligare genom att presentera företagets hittills största utställning på årets InnoTrans-mässa i tyska huvudstaden i mitten av september.

Efter företagets utställning vid InnoTrans 2016 kommer Sheffield-baserade producenten att ställa upp med ett ännu större och mer framträdande monter i Storbritanniens paviljong i september.

En helt fungerande version av Mechans ledande lyftanordningar, bland annat för järnvägsfordon kommer att utgöra mittpunkten för en iögonfallande visning på stand 206F i hall 2.2. Mechans sälj- och ingenjörsteam kommer att vara till hands för att informera besökare om de framsteg som företaget har gjort under de senaste två åren och ge information om Mechans breda utbud av lyft- och hanteringsprodukter, som inkluderar domkrafter för boggier, traverser och mycket mer.

Mechans chefingenjör, Martin Berry, kommer att leda företagets InnoTrans-team.

- Det har varit två händelserika år för oss sedan InnoTrans 2016, och vi ser fram emot att få träffa kollegor, både gamla och nya, för att visa upp vår utveckling. Vi har mycket att prata om, inte bara om vårt utköp av Frankrikes CIM-grupp, utan också om lanseringen av våra nya lätta domkraftanordningar, utformade speciellt för spårvagnar och lätt rullande materiel, sade Berry

Han hänvisar speciellt till dessa kostnadseffektiva lyftanordningar, som enligt chefingenjören är mindre och smidigare än deras tunga motsvarigheter.

- De har ett annat basarrangemang och de är lätta att montera, lätta att flytta runt i en depå. Deras lägre lyfthöjd underlättar hanteringen mellan vagnen och järnvägen, men de behåller alla de funktioner som kännetecknar Mechans lyftanordningar, säger Berry.

Källa: Mechan