Invigning av Eskilstunas nya tågdepå

Foto: Eskilstuna kommun

Eskilstuna kommun och Mälardalstrafik bjuder in till invigningen av Eskilstunas tågdepå vid Gredby bangårdsområde lördag 1 september klockan 11–14. Det bjuds bland annat på invigningstal, nyckelöverlämning, trolleri, underhållning och lättare förtäring.

– Jag är glad och stolt att Eskilstuna kan utgöra centrum för det nya tågsystemet i Mälardalen. Att det dessutom skapar närmare 100 nya jobb kan jag bara känna tacksamhet inför, säger Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna kommun.

Byggnationen av tågdepån har pågått sedan december 2016 och nu firar vi att den är färdig. Invigningen ger besökare en unik möjlighet att få se depån från insidan innan den tas i bruk. Med start under 2019 kommer tågdepån att serva och underhålla 33 nya Mälartåg.

– Den nya tågdepån är en viktig del i satsningen på tågtrafik i Mälardalen och det är med stolthet vi nu kan visa upp depån från insidan, säger Monica Johansson, vice styrelseordförande i Mälardalstrafik och landstingsstyrelsens och kollektivtrafikmyndighetens ordförande i Sörmland.