Amtrak presenterade interiörer i nästa generations Avelia Liberty

Varje sittplats kommer att vara utrustad med ett dubbelbord, med urval av stora eller små bord. Bild: Amtrak
Tågen kommer också att vara utrustade med extra snabb- Wi-Fi, ett avancerat sätesreserveringssystem och lättillgängliga toaletter för personer med funktionshinder, enligt bestämmelserna i American Disabilities Act -ADA. Bild: Amtrak

Amerikanska tågoperatören Amtrak har presenterat formgivarens nya koncept för passagerarvagnarnas interiörer avsedda för företagets nästa generations höghastighetståg Alstom Avelia Liberty, som kommer att ersätta de nuvarande Acela Express-tågen på nordöstra korridoren Boston - New York - Washington DC från och med 2021 och framåt.

Amtrak meddelar att de nya Acela-tågen kommer att innehålla "rymliga och extra bekväma lädersäten" med integrerad sitsbelysning, eluttag och USB-kontakt.

Varje tåg har plats för 386 passagerare, en ökning med nästan 30 procent jämfört med de nuvarande Acela Express-tågen.

Produktion av en prototyp av Avelia Liberty-uppsättning pågår i Alstoms anläggning i Hornell, New York, och leverans är planerad till Amtrak för försöksstart nästa år. Hela den nya flottan förväntas vara färdig för service i slutet av 2022, vilket möjliggör de nuvarande Acela-tågens avskaffande.