Bombardier levererar 36 EMU- enheter till SNCF

Den fasta ordern av dessa extra effektiva tåg har placerats inom ramen för ett avtal från år 2006 som täcker upp till 372 EMUer, varav 313 har beställts och 230 är redan i bruk. Foto: Wikipedia, kredit: Poudou99

Bombardier Transportation kommer att leverera ytterligare 36 elektriska multipel-tågsätt av typ Francilien till SNCF, som gjorde en beställning på 261 miljoner euro den 30 juli på uppdrag av den stora transportmyndigheten i Paris i Île-de-France Mobilités.

Ordern omfattar 18 stycken sju-vagns-EMU: er för användning på linjerna L och J från Paris Saint-Lazare och 18 åtta-vagnssätt för Line P från Paris Est. De kommer att innehålla moderniserade versioner, med USB-uttag, ergonomiska säten och större informationsskärmar.

Det här tåget, som är speciellt utformat för att möta utmaningarna i det täta och överbelastade Transilien-nätverket, har tidigsre visat sina fördelar, sade Laurent Bouyer, VD för Bombardier Transport France.

​​​​​​​- Fullt anpassad till detta urbana transportsystem utgör dessa tåg de mest tillförlitliga flottan som vi har på vårt linjenät. Tågen erbjuder exceptionell energieffektivitet, optimerade underhållskostnader och naturligtvis en elegant design inklusive en rad bekvämligheter som uppskattas speciellt av resenärer.