Österrikiskt konsortium vinner ett stort järnvägskontrakt i Rumänien

Rumänska pilgrimståget på väg från Ghimeş till Siculeni och vidare till Miercurea vid staden Ciuc. Foto: Flickr. Kredit: Peter Pacsika

En sammanslutning av österrikiska företag har tilldelats ett kontrakt för renovering av två järnvägssektioner i centrala Rumänien som ingår i Rhen-Donaukorridoren.

Brasig Strabag - Swietelsky-konsortiet kommer att modernisera järnvägssträckorna mellan städerna Brasov och Apata och Cata - Sighisoara med en total längd på 86 kilometer. Värdet av detta kontrakt uppgår till 675 miljoner euro, moms ingår ej, enligt det statliga järnvägsbolaget CFR.

Kostnaden för projektet är täckt av EU-medel och från statsbudgeten och genomförandeperioden är fyra år. När de två sektionerna har moderniserats kommer kommer passagerartåg att kunna resa med hastigheter upp till 160 km per timme och godståg på 120 km per timme.

CFR publicerade nyligen sin utvecklingsstrategi för perioden 2018-2022, enligt vilken företaget måste investera 12,2 miljarder euro i att utveckla sin infrastruktur.

Källa: romania-insider.com