MTR Express: Nya sommardestinationer 2019

Foto: MTR Express

Kortare restid, bättre morgonavgångar från Göteborg, fler avgångar från Alingsås och Skövde samt Halmstad, Falkenberg och Varberg som nya sommardestinationer är några av nyheterna i tidtabellen för 2019. Med dessa förbättringar som MTR Express ansökt om hos Trafikverket, hoppas man på fortsatt tillväxt på affärsresesidan samtidigt som målsättningen är att locka fler semesterfirare till och från Västkusten.  Det skriver tågbolaget i ett pressmeddelande. 

Nästa års tidtabell kommer med många positiva nyheter för alla resenärer på Västra Stambanan. Måndag till onsdag introducerar MTR Express en ny avgång från Göteborg – 05.55 med ankomst i Stockholm 09.05. Tillsammans med avgången 06.00 med ankomst 09.14, förstärker MTR Express erbjudandet för affärsresenärer från Göteborg avsevärt. Båda avgångar stannar i Alingsås och Skövde på vägen med avgångstider 06.21 och 06.26 från Alingsås samt 07.00 och 07.08 från Skövde.

- Vi vet att morgonavgångarna från Göteborg är oerhört viktiga för våra affärsresenärer och vi är väldigt nöjda med dessa avgångstider. Vi är också väldigt glada att våra pendlare från Alingsås och Skövde nu får ännu bättre alternativ för sina resor till huvudstaden, säger Peder Osterkamp kommersiell chef på MTR Express.

Under 2017 genomförde MTR Express ett arbete för att öka den tillåtna hastigheten för sina snabbtåg och lyckades därmed kapa restiden med hela 12 minuter. När banarbeten under 2018 avslutats, ökar farten ytterligare. Då kommer MTR Express snabbaste tåg köra mellan Stockholm och Göteborg på 3 timmar och 5 minuter. Detta samtidigt som antalet stopp i Alingsås ökar från 52 till 85 och i Skövde från 100 till 110.

- Tack vare accelerationskraften hos våra moderna schweiziska tåg kan vi göra fler stopp på vägen utan att det påverkar den totala restiden mer än ett par minuter. 2019 introducerar vi därför fler stopp i både Alingsås och Skövde, samtidigt som vi erbjuder en kort restid för de som åker hela vägen mellan Göteborg och Stockholm. Vår förhoppning är att fler boende i Alingsås och Skövde kommer att se oss som det självklara valet för sina resor till och från huvudstaden, fortsätter Peder Osterkamp.

Slutligen introducerar MTR Express nya destinationer för sommaren 2019. Då kan man resa hela vägen till Halmstad, Falkenberg och Varberg från Stockholm via Göteborg. Det blir två turer åt respektive håll alla dagar i veckan.

- Jag och alla mina kollegor ombord är oerhört taggade på att få visa upp våra fina tåg och världsledande service för alla Halmstads-, Falkenbergs- och Varbergsbor, som nästa sommar får möjlighet att resa med oss hela vägen till Stockholm. Och vi vill uppmana alla Stockholmare att utforska Västkusten på sin solstänkta sommarsemester, avslutar Peder Osterkamp.