Bombardier utvecklar thailändsk järnvägsutbildning

Det nya akademiska samarbetet om ökad järnvägsteknisk kompetens i Thailand firas här i närvaro av Gregory Enjalbert, Bombardier Transportation i mitten och Dr. Jackrit Suthakorn, ingenjörutbildaren till höger om mitten, Mahidol University. Foto: Bombardier Transportation

Fransk-kanadensiska tillverkaren av rullande materiel, Bombardier och thailändska Mahidol University, kommer att stärka samarbetet i syfte att förbättra forskarutbildningen och öka tekniska kompetensen inom landets järnvägsindustri under de närmaste fem åren.

Denna tredje akademiska samarbetsperiod i Thailand utvidgar Bombardiers pågående engagemang när det gäller att förbättra järnvägstekniska kunskaper och kompetens på företagets globala nyckelmarknader.

 Bombardier Transportation har tecknat därmed ett Memorandum of Understanding (MoU) med Mahidol University.  Gregory Enjalbert, vice president Rail Control Solutions Asia Pacific och VD Thailand Bombardier Transportation konstaterade med anledning av avtalet:

- Bombardier är aktivt engagerat i utbildning av lokala talanger i Thailand, vilket återspeglas i detta prestigefyllda avtal med Mahidol University. Under vår 20 åriga närvaro i Bangkok har vårt team vuxit till över 500 anställda som arbetar med några av de mest avancerade järnvägsprojekten världen över och vi lägger stor vikt vid att fördjupa våra akademiska partnerskap för att kunna säkerställa utvecklingen av teknisk kompetens och innovation inom industrin även här i Thailand.

VD:n för Bombardier Transportation Thailand betecknade partnerskapet med Thailands akademiska sektor, som ett bevis på företagets åtagande att investera i de samhällen där företaget är verksam.

Avtalet med universitetets teknisk-naturvetenskapliga fakultet bygger på en nystartad uppsättning av järnvägs- och logistikingenjörsutbildningar. Det är Bombardiers första rent akademiska partnerskap i Thailand, som fokuserar på denna avancerade nivå av forskning och utbildning.

Avtalet omfattar flera akademiska program och respektive undervisning, gemensam forskning inom järnvägskontroll och -signalering, samt möjlighet till praktik och forskning. I Thailand utvecklar Bombardier också grundutbildning för järnvägsteknik med Kasetsart University och Navamindradhiraj University Urban Community College i Bangkok.

Källa: Bombardier Transportation