Kiepe Electric levererar 24 nya spårvagnar till Bielefeld

En ny spårvagn (typ GTZ8-B) för Bielefelds Stadtbahn, Bielefeld, Nordrhein-WestfahlenFoto: Wikipedia, kredit: IngolfBLN

Staden Bielefeld har beställt ytterligare ett antal Vamos spårvagnar av Kiepe Electric. Denna gång handlar det kommunala trafikbolaget moBiels order om 24 nya Vamos GTZ8-B – fordon, som kommer att byggas av konsortiet Kiepe Electric och i Leipzig-baserade spårvagnstillverkaren Heiterblick.

- Tillsammans med vår partner Heiterblick har vi utvecklat ett mycket innovativt fordon för vår kund. Som systemspecialist är Kiepe Electric ansvarig

för all elektrisk utrustning, däribland fordonets styrteknik, traktionssystem och inbyggda strömförsörjning, förklarade Peter Radina, styrelseledamot för företaget Knorr-Bremse Rail Vehicle Systems.

År 2012 förlänades Vamos utmärkelsen Design Award som ett erkännande för fordonets högkvalitativa design, innovativa funktionalitet, ergonomi och för dess säkerhetssystem.

De nya spårfordonen, som ersätter M8C-modellerna som byggdes på 1980-talet, kommer förutom avancerad teknik och komfort, också erbjuda en väsentligt högre kapacitet, med plats för upp till 230 passagerare.

 De nya LRVs kommer att byggas enligt samma specifikationer som modellerna som levererades 2011 och 2012.

Källa: Knorr- Bremse Systems