Fler betalmöjligheter i SL-trafiken

App från SL. Trafikförvaltningen har fått i uppdrag av Trafiknämnden att löpande under 2018 installera biljettläsare för mobilbiljetter i SL-trafikens spärrar och bussar samt på eller vid pendelbåtar. Med nya biljettläsare för att läsa av mobilbiljetter kan alla resenärer passera genom de automatiska spärrarna. Foto: SL

Trafikförvaltningen i Stockholms Läns Landsting inför den 1 februari möjlighet att utöver med bankkort även betala med swish vid köp av biljett i appen SL Reseplanerare och biljetter. Med start i vår anpassas även biljettläsarna i SL-trafiken för att alla spärrar ska kunna släppa igenom resenärer med mobilbiljetter. Det skriver Stockholms Läns Landsting på sin nyhetsportal.

Trafikförvaltningen har fått i uppdrag av Trafiknämnden att löpande under 2018 installera biljettläsare för mobilbiljetter i SL-trafikens spärrar och bussar samt på eller vid pendelbåtar. Med nya biljettläsare för att läsa av mobilbiljetter kan alla resenärer passera genom de automatiska spärrarna.
Kostnaden för den fasta utrustningen beräknas bli 60 miljoner kronor. Nyttan är att det blir enklare att resa och lättare för trafikförvaltningen att komma åt problemet med falska biljetter.
– Med nya biljettläsare för att läsa av mobilbiljetter kan alla resenärer passera genom de automatiska spärrarna. Dessutom finns ett utbrett problem med fusk med mobila biljetter, framför allt på bussarna, vilket det nu blir lättare att komma åt, säger Henrik Palmér, ansvarig för intäkter på trafikförvaltningen.
Källa: SLL